Ideeën opdoen voor je raamdecoratie?

Kom gerust langs! Terwijl jij van een lekker kopje koffie geniet, geven wij jou vakkundig uitleg en advies. We komen bij je thuis om te meten en je raambekleding te plaatsen. En wist je dat we Luxaflex® Inspiration dealer zijn? 

Soorten raamdecoratie

Raambekleding is decoratief én functioneel. Heb je een schuifpui in je woonkamer, dan stelt dat eisen aan de raamdecoratie. Gaat het om de badkamer, dan heb je vochtbestendige raambekleding nodig. Voor je slaapkamer wil je raamdecoratie die tegen inkijk beschermt. In de keuken is afneembare raambekleding handig.

Behoefte aan advies over raambekleding? Vraag je je af welke raamdecoratie voor jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer het beste is?

Binnenzonwering

Plisségordijn, duettes, lamellen en jaloezieën

Plisségordijn of duettes

Een plisségordijn is gemaakt van een enkele laag zigzag-gevouwen stof die je met een koord, ketting of handgreep bedient. Of op afstand met het PowerView® systeem van Luxaflex®. Duettes zijn gemaakt van een dubbele laag geplooide stof. Daardoor zijn duettes geluids-, licht- en warmte-isolerend. Plisségordijnen of duettes met TruFit™ profielen worden zonder te boren of schroeven geplaatst. Ideaal voor kunststof en aluminium kozijnen en draai- en kiepramen.

Lamellen

Kunststof verticale lamellen ken je vast wel, maar wist je dat er ook verticale lamellen van aluminium zijn? En verschillende soorten lamellen van stof? Gesloten lamellen bieden privacy en UV-bescherming zonder dat het binnen donker wordt.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn kantelbare horizontale lamellen. In één handomdraai bepaal je de lichtinval en de inkijk. Kies je voor hout, bamboe of aluminium?

Velux

Een dakraam geeft meer licht in huis, maar soms wordt het wel érg licht. Velux binnenzonwering biedt dan uitkomst. Er zijn verschillende soorten – jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen –, speciaal voor schuine ramen.

Soorten gordijnen

Maak sfeer met lichte vitrage of inbetween gordijnen

Gordijnen

Gordijnen kun je op verschillende manieren laten afwerken. Kies je voor een waveplooi, dan krijg je een mooi golvend gordijn. Dessins blijven goed zichtbaar. Echt een plooi van nu! Verduisterende gordijnen, ook wel dim-out genoemd, zijn ideaal voor de slaapkamer en de kinderkamer. Uni gordijnen stralen rust uit. Gordijnen met een patroon staan juist wat speelser.

Gordijnroeden en rails

Ook voor gordijnroeden en -rails kun je bij ons terecht. Je gordijnen open- en dichtdoen zonder op te staan? Je regelt het met elektrische gordijnrails. Houd je meer van mooi dan van gemak, ga dan voor een decoratieve gordijnroede. Ons assortiment biedt een ruime keus, dus je vindt er zeker één die bij je past.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven je kamer een warme uitstraling. Ze zijn er mét en zonder baleinen. Baleinen geven structuur en reliëf aan de vouwgordijnen. Wist je dat er ook lichtdoorlatende vouwgordijnen bestaan?

Vitrage

Vitragegordijnen zorgen voor sfeer terwijl er toch genoeg licht naar binnen valt. Onze collectie bevat o.a. vitrage gemaakt van batist, een fijnmazige en soepel vallende stof. Voile is een nóg fijnere en gladdere stof waarmee je je kamer een romantisch tintje geeft. Hou je van vintage? Kies dan een open weave.

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen zitten tussen (over)gordijnen en vitrage in: minder doorschijnend dan vitrage, maar transparanter dan gordijnen. Ausbrenner inbetweens geven met hun doorschijnende dessins een heel stijlvol effect.

Horren

Jouw deur, raam of dakraam beschermd

Een hor voor je raam of deur houdt insecten en pollen buiten. Voor elke situatie bestaat een oplossing. Raamhorren zijn er als vaste hor, inzethor, plisséhor, rolhor en schuifhor. Ook voor deuren zijn er verschillende mogelijkheden. Kies je een plissé hordeur of een rolhordeur?

Shutters

Maak je interieur af met binnenluiken

Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd. Houten of kunststof shutters zijn kantelbare horizontale lamellen in een raamwerk dat je kunt openen of wegklappen. Een opvallende binnenzonwering!

Zelf zien en zelf voelen werkt het beste! 

In onze winkel in Zoetermeer kun je alle soorten materialen en kleuren met eigen ogen bekijken. We zijn benieuwd naar jouw wensen en beantwoorden meteen al je vragen.

Of neem contact op: 079 316 7307

Wij zijn open: Dinsdag – zaterdag van 10.00 – 17.00 uur