Een interieurplan op maat levert je heel veel op

Creëer de sfeer in huis die uniek is en bij je past

Wil je een nieuwe look, sfeer of ga je verhuizen en weet je niet hoe je het moet aanpakken met je interieur, vloerbekleding en kleurcombinaties? Dan is het geen gek idee om een interieurplan op maat te laten maken door Stork Interieurspecialist.

Vandaag de dag is er zo veel keus op het gebied van interieur. Vaak hebben mensen daarom behoefte aan professionele hulp. Iemand die laat zien wat de mogelijkheden zijn, die naar boven haalt wat je persoonlijke smaak is en wat je verwachtingen zijn. Zulk advies kun je bij ons krijgen door middel van een interieurplan, samengesteld door styliste Monique Wondergem-Stork. “Voordat de winkel opengaat ga ik geregeld bij klanten thuis langs om even om het hoekje te kijken hoe hun woning eruit ziet. Maar voor de echte intake van een interieurplan trek ik anderhalf uur uit. Ik vraag klanten altijd om eerst zelf een moodboard te maken. Op die manier verdiepen ze zich bewust in hun eigen smaak. Ik krijg vaak terug dat mensen dat inderdaad fijn vinden. Nog maar één keer kreeg ik terug van een klant dat hij echt niet ging knippen en plakken. ‘Scheur jij het uit, dan plak ik het in’, zei zijn vrouw. En wat bleek? Dankzij het moodboard dat ze maakten kon ik echt een interieur en sfeer bij ze thuis neerzetten die precies bij ze pasten. Hij was zó blij dat hij inderdaad een eigen moodboard had gemaakt!”

Meubels op maat

“Echt wat voor mensen kunnen betekenen, daar doen we het voor. ‘Ooh Monique’, zei een klant laatst. Ze vonden werkelijk alles leuk wat ik voor hen had bedacht: de vloerkleden, de raambekleding, de bank, de vloeren, het kleuradvies: alles. Ze wisten zelf echt niet hoe ze er een geheel van kregen, en voelden aan dat dit interieuradvies gewoon klopt.” Niet iedereen heeft het budget om het volledige interieurplan gelijk van a tot z over te nemen. Dat hoeft ook niet, je kunt er ook in groeien en iets aanpakken zodra daar ruimte en gelegenheid voor is. Maar het plan heb je dan alvast.” Monique let in haar aanpak goed op dat ze niet zomaar iets doet zonder iets uitvoerig te checken. “Ik moet altijd staaltjes hebben. Een kleur of stof kan echt verkeerd uitpakken als je het alleen maar ziet vanaf een beeldscherm. Een stof moet je zien, voelen en ruiken en de kleur moet je bij de rest van de materialen houden om een mismatch te voorkomen. Ik zie het als mijn rol om mensen voor een miskoop te behoeden.” Waar Monique ook veel mee werkt in haar interieurplan, zijn meubels op maat. “Op maat gemaakte meubels zijn vaak zoveel mooier dan een standaard kast. Dit maakt echt een groot verschil. Mensen denken dat dat wel duur zal zijn. Maar de meerwaarde is zeker de moeite waard om over na te denken.  Je huis is een belangrijke, veelzeggende plek en dat is absoluut een investering waard.”