BetonDesign maakt jouw vloer tijdloos

Het ideale alternatief voor een industriële betonvloer is BetonDesign. De vakmannen van Stork Interieurspecialist weten hoe ze jouw kantoor, winkel of woning hiermee kunnen verrijken. “Het heeft de looks van echt beton maar dan zonder de nadelen”

Betonvloeren zijn ideale type vloeren om veel stijlen en kleuren mee te combineren. Heel mooi dus voor winkels, kantoorruimtes of gewoon voor bij je thuis. Het grote minpunt is dat het storten van een betonvloer een behoorlijke ingreep is. Eerst wordt de oude dekvloer eruit gehaald, vervolgens moet de betonvloer minimaal 5 centimeter dik worden omdat er anders scheuren in kunnen komen en dan duurt het ook nog eens weken voordat de vloer helemaal droog is. Veel nadelen en ongemak dus. Gelukkig kan het ook anders door voor BetonDesign te kiezen.

Enthousiast

“BetonDesign is een pasta dat hetzelfde effect creëert als beton”, legt Bas Wondergem van Stork Interieurspecialist uit. Hij heeft al verschillende BetonDesigns uitgevoerd bij klanten en is erg enthousiast over het resultaat. “BetonDesign kan gewoon over je ondervloer of plavuizen heen worden gelegd. De vloer wordt hiermee maar 4 millimeter verhoogd. Ook is het geschikt voor vloerverwarming. We beginnen altijd met het egaliseren van de ondervloer. Daarna brengen we een pastalaag aan die we door middel van een speciale techniek uitvegen met een spatel. Hierdoor krijg je mooie vormen in je vloer. De volgende dag schuren we de onderste laag lichtjes op en brengen we een tweede laag aan. Je ziet dan kleine kleurverschillen ontstaan die overeenkomen met het betoneffect.” En er zijn nog meer voordelen: niet alleen is betondesign veel sneller gebruiksklaar dan echt beton, het is ook naadloos en vloeistofdicht, heel onderhoudsvriendelijk omdat het makkelijk schoon te maken is en het is goed bestendig tegen chemicaliën. Het heeft dus wel de looks van echt beton maar dan zonder de nadelen.

Unieke uitstraling 

Het leuke van BetonDesign is doordat het handmatig wordt aangebracht, iedere vloer een andere structuur krijgt en dus een unieke uitstraling heeft. Dat komt door de manier waarop de spatelslagen worden gemaakt en hoe de vloer wordt opgeschuurd. Hoe dan ook heeft de vloer een egale uitstraling, waardoor het moeitelozer te combineren is met wat voor stijl dan ook. BetonDesign is verkrijgbaar in verschillende kleuren; van grijs, zwart tot bruin. “Voorheen legde ik veel gietvloeren aan, nu zie je de vraag naar BetonDesign toenemen”, verklaart Bas Wondergem. “Het is ook aanzienlijk goedkoper dan een gietvloer.” Ook benieuwd geworden?  Kom langs bij Stork Interieurspecialist voor een oriënterend gesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan.