Met een interieurplan is er veel meer mogelijk dan je denkt

Zo bespaar je tijd, geld en miskopen

Met hart en ziel maakt styliste Monique Wondergem-Stork perfect op maat gemaakte interieurplannen voor haar klanten. Kom je er zelf niet uit of wil je de puntjes op de i? Monique is de expert die jou op dit gebied kan bijstaan.

“Interieurdokter, zo zou je me ook kunnen noemen. Het gaat er niet om dat ik de trends  op de voet navolg voor je huis, het gaat erom dat ik een woning creëer die precies bij je past; zowel bij je smaak als bij je woonwensen. Altijd drink ik eerst met mijn klanten een kopje koffie bij ons op de zaak om kennis te maken. Is er een klik, dan maak ik een interieurplan op maat en kom ik bij je thuis voor een intakegesprek. Alles, echt alles bespreek ik. Ik heb dan ook drie a-viertjes bij me vol met vragen. Ook belangrijk is dat ik wil weten welke meubelstukken moeten blijven en aan welke spullen mijn klanten gehecht zijn. Je hoeft niet al je oude meubels overboord te gooien om eenheid te creëren. Er is veel meer mogelijk dan je denkt om er een mooi geheel van te maken.”

Jóuw woonwensen

“Ik kruip dus als het ware in de huid van mijn klanten en ik vraag ze een moodboard te maken. Gewoon alles uitknippen en opplakken wat je mooi vindt in de woonbladen die ik voor je meeneem. Al is het een plaatje van een bloem! Aan de hand van alle informatie ga ik aan het werk. ‘Wat heb jij thuis?’, wordt me weleens gevraagd. Of: ‘wat is de huidige trend?’ Maar het gaat er niet om hoe ik mijn huis heb ingericht of wat de huidige trend is. Het gaat erom dat een huis persoonlijk, warm en vertrouwd aanvoelt. Dat het een geheel is, en dat de woonwensen van jou en je partner samenvallen. Dat lijkt soms misschien moeilijk, maar dat is het voor mij niet. Uit het moodboard komt altijd een gemene deler naar voren waar ik mee aan de slag kan.”

Vakmensen

“Er zijn ook mensen die heel goed zelf weten wat ze willen. Hen hoef ik niet te helpen met een interieurplan, maar ik kan ze wel ontzorgen. Ik heb namelijk zo’n groot netwerk van schilders, behangers, meubelmakers en verlichting experts. En dan hebben we ook onze eigen vakmensen bij Stork Interieur. Dus ook als je een mooie vloer gelegd wil hebben of je gordijnen moeten worden opgehangen, dan zijn wij er voor je.”

Aan de slag 

“Vaak worden klanten bij mij klanten voor het leven. Als ik een interieurplan maak, dan maak ik gelijk een whatsapp groep aan waar alle vragen aan mij gesteld kunnen worden en waar ik mensen voorzie van tips met goede adresjes. Ook koppel ik ze graag aan meubelmakers voor meubels op maat. Dat klinkt misschien duur, maar het is zo’n goede basis voor je woning. Soms wordt er dan gekozen om een ander meubelstuk, zoals de bank, nog even niet te vervangen. Een interieurplan hoef je namelijk niet gelijk volledig uit te voeren. Het is iets waar je op jouw tempo ook mee aan de slag kunt.”

Blij

“Laatst was ik bij een jong stel met een klein kindje en een tweede op komst. De smaken van Kirthana en Jerome lagen een beetje uiteen; toch wist ik ze te helpen aan een interieur waar ze allebei zo blij mee waren! De ‘ooh’s en aah’s’ vlogen me om de oren. Ze waren echt helemaal in de gloria. Ik had zoveel eer van mijn werk! Dat is precies waarom ik mijn vak zo leuk blijf vinden en waar ik het voor doe: om anderen te helpen als ze het zelf niet meer weten, ze te ontzorgen en ze heel blij te maken met het eindresultaat.”