Hier letten wij op als je een pvc-vloer bij ons koopt

Het is haast niet van echt hout te onderscheiden, het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en sterk. Genoeg redenen waarom pvc-vloeren nog altijd razend populair zijn. Maar maak niet de veelgemaakte fouten die anderen wel maakten.   

Sinds de opkomst van de vloerverwarming is de pvc-vloer de meest verkochte vloer op dit moment, ook bij Stork Interieur. Qua rendement haal je met een pvc-vloer het meeste uit je vloerverwarming en bovendien is het makkelijk ergens overheen te leggen, zolang de basisvloer maar egaal is. Daarnaast is pvc zo mooi gemaakt dat het haast niet van echt hout te onderscheiden is én het is ook erg onderhoudsvriendelijk. Toch doe je er goed aan om advies bij ons in te winnen, want er zijn wel wat valkuilen waar we je graag voor willen behoeden. 

Tips & tricks  

“Een pvc-vloer is zeker onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij”, legt interieurstyliste Monique Wondergem-Stork uit. “Denk allereerst aan goede bescherming aan de onderkant van je meubels. Wij adviseren altijd vloerbescherming van het merk scratch no more. Ook is het belangrijk om een goede, grote deurmat bij je voordeur te leggen. Wat echt goed werkt, is een Coral deurmat, deze houden 90 procent van al het vocht en vuil vast wat anders op je vloer terecht zou komen. Daarnaast heeft je vloer af en toe wat extra aandacht nodig. Wij geven altijd een onderhoudsfles mee, de eerste die je krijgt is gratis. Vaak denken mensen uit gemakzucht dat ze even snel met iets anders kunnen dweilen, maar onderhoudsmiddelen voor bepaalde type vloeren zijn niet zomaar op de markt gebracht. Het zorgt voor een extra beschermlaag, terwijl een gewoon middel vaak een doffe uitstraling oplevert en de beschermlaag ontbreekt. Wij hebben altijd de juiste middelen voor elk type vloer dat wij leveren. Gun je vloer echt het beste, want dan gaat het materiaal veel langer mee en blijft het net zo lang mooi.” 

Duurzaam   

Pvc-vloeren kunnen met recht duurzaam genoemd worden, want hun levensduur is lang. “Er zit 25 jaar garantie op. Wij verkopen de merken Coretec, mFLOR en Quickstep. We hebben bewust voor deze merken gekozen omdat we zeker weten dat het van hoogstaande kwaliteit is en er geen giftige stoffen in zijn verwerkt, zoals bij andere merken in het verleden wel is gebleken. Stork Interieurspecialist werkt onder een keurmerk, zodat klanten ten alle tijden kwaliteit en service van ons kunnen verwachten, en van de leveranciers waarmee wij werken.”

De juiste keuze

Kom je er niet uit wat voor type pvc-vloer je wilt en hoe je de vloer gelegd wilt hebben? Monique begeleidt je graag in het keuzeproces. “Een visgraatpatroon, een Hongaarse punt, een Weense punt of een rechte plank? Laatst had ik een klant die echt niet wist wat ze wilde. Ik vroeg haar om een plattegrond van de woning en om foto’s. Daarop zag ik dat het om een relatief kleine ruimte ging met veel meubels. Ik legde haar uit dat je niet veel zou zien van een visgraatpatroon en dat een rechte plank beter tot z’n recht zou komen. Ook geef ik altijd planken mee naar huis zodat klanten kunnen kijken hoe het uitpakt in zowel het daglicht als het avondlicht. Een vloerkleur kun je zo veel beter beleven. Als mensen veel houten meubelen hebben, dan is het een veelgemaakte fout om de vloerkleur in dezelfde tint te houden. Wat ze niet realiseren, is dat een woning dan veel weg krijgt van een blokhut, om het maar wat oneerbiedig te zeggen.”

Mooi eindresultaat

Door alle kennis en ervaring die we hebben, kunnen wij een beetje sturen. Het is geen kunst om een vloer aan te wijzen die je mooi vindt; het is wel een kunst om een vloer te vinden die goed tot z’n recht komt in je huis en die bij je woonwensen past. Wij kijken en denken mee. We bekijken het opstartprotocol voor de vloerverwarming, doen een vochtmeting en houden in de gaten dat er geen tegellijm wordt gebruikt maar dat er met krimpvrije mortel wordt gewerkt, dat bespaart je vloer veel ellende. Als leek hou je je niet met dat soort zaken bezig, wij doen dat natuurlijk wel. Wij verkopen niet alleen een vloer, we helpen klanten van begin tot eind naar een mooi eindresultaat toe.”